MEGALAKULT AZ ÖNKÉNTES-KOORDINÁTOR.HU HÁLÓZAT

2024.05.30

Kedves Önkéntes-koordinátor.hu Hálózati Tagok!

Örömmel jelentjük, hogy 22 fő jelentkezésével elindulhat az Önkéntes-koordinátor.hu Hálózat!

A jelentkezéskor kértük egy rövid kérdőív kitöltését, és most, az induló közösség bemutatásához ennek összegzését szeretnénk megosztani.

Kifejezetten öröm számunkra, hogy nagyon  változatos a szervezetek listája, ahonnan érdeklődést mutattak a kezdmenyezésünk iránt, sőt egy-egy szervezettől többen is jelentkeztek.

InDaHouse Hungary Egyesület, MRE Bethesda Gyermekkórház, Rosa Parks Alapítvány, Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ, TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub, A Matematika Összeköt Egyesület, Magyar Hospice-Palliatív Egyesület, Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei, Zöldövezet Társulás Egyesület, Habitat for Humanity Magyarország, MTA Könyvtár és Információs Központ, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Csodalámpa Alapítvány, Sport-Önként Egyesület, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Budapest100


Szerencsére nagyon változatos a jelentkezők önkénteskoordinátori tapasztalata is, ahogy a lenti ábra is mutatja! Ezzel lehetőség nyílik - véleményünk  szerint - arra, hogy a tapasztalat- és a tudásátadás minél szélesebb körben megvalósuljon.

A tagok többsége, ahogy az alábbi ábra is mutatja, nagyszámú önkéntessel foglalkozik munkája során, de szerintünk ez - noha minőségi kérdéseket is felvet a mennyiségi mellett - segít megláttani azt is, hogy a problémák sokszor ugyanazok.

Mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a hazai önkénteskoordinátori munka egyik legfőbb dilemmája a rendszeres és epizodikus (egyszeri, alkalmi és időszakos) önkéntesek összehangolása, illetve az epizódikus önkéntesek hosszú távú megnyerése.

Ennek a témának - a tapasztalatok cseréjére -  majd a hálózati találkozókón egy külön alkalmat is szeretnénk szentelni.

Jelzett témák, problémák az önkénteskoordinátori munkában

1. Az önkéntesség renoméjának építése, üzeneteinek megfogalmazása;

2. az önkéntes-bázis növelése; toborzás erősítése, kölönböző korosztályok megszólítása; nyugdíjasok, Iskolai Közösségi Szolgálatos diákok bevonása; 

3. önkéntesek kiválasztása, szűrési módszerek; 

4. önkéntesek megtartása; motiválása (lásd. "vitaindítónak" a blogbejegyzést), motiváció fenntartása; elköteleződés kialakítása (ehhez a témához "vitaindítónak" ez a tanulmány) szervezeti versus koordinátori kötődés; 

5. önkéntesek képzése, felkészítése, hogyan lehet felkészíteni egyéni, érzelmileg megterhelő munkára, kiégés megelőzése;

6. lemorzsolódás kiküszöbölése; 

7. önkéntes-jóllét, az önkéntesség pozitív hatásainak tudatosítása; (az Önkéntes Szemle decemberi számában az egyik tanulmány az önkéntesek fizikai és mentálhigénés állapotával fog foglalkozni)

8. visszajelzés, értékelés, konfliktushelyzetek kezelése;

9. önkéntesek jutalmazása, ellentételezése;

10. az önkéntes kapcsolat lezárása;

11. időmenedzsment, logisztika; 

12. az önkéntesség jogi háttere, működést szabályozó iratok, adminisztráció; (előzetesként ajánlom ezt a nagyon közérhető tanulmányt)

13. önkéntes-alumni kiépítése;

14. önkéntesek munkacsoportjainak kialakítása;

15. önkéntesek informatikai képzésének eszközei, módszerei,

16. adománygyűjtés

17. önkéntes-koordinátorok képzése, fejlesztése, az önkénteskoordinátori pálya iránti elköteleződés kialakítási módszerei.

Elvárások az Önkéntes-koordinátor.hu Hálózat működésével kapcsolatosan

- Szakmai beszélgetéseket, tapasztalatcserét;

- Jógyakorlatok, új megközelítések, módszertanok cseréjét és átadását; új impulzusokat.

- Olyan lehetőségeket, eszközöket, tudásanyagokhoz hozzáférést, amik hozzájárulhatnak a későbbiekben a szakmai fejlődésemhez és a látóköröm szélesítéséhez.

- Szakmai anyagok és támogatás, segítség, tanulás, együttműködések;

- Közösségi programok, része lenni egy (jó) közösségnek; inspiráló szakmai közösség;

Szeretném megosztani tapasztalataimat, meghallgatni másokét, jógyakorlatokat adni, kapni, közösen fejlődni, képződni. Összefogásokban gondolkozni civil szervezetekkel.

- Érdekel mi lesz belőle.

- Konkrét elvárásaim nincsenek. Talán egy olyan helyet, tudástárat, ahova "vissza lehet nyúlni", ahol lehet választ találni a munkában felmerülő kérdésekre.

A Hálózati Tagság motivációi

Szuper ötletnek tartom a hálózatosodást, sokat tanulhatna egymástól az a sok szakember, akik régóta foglalkoznak önkéntesek koordinációjával, valamint a pálya iránt érdeklődőknek is irányt és fejlődési lehetőséget mutathat egy ilyen kezdeményezés.

Szeretnék egy olyan szakmai közösség tagja lenni, akik hasonló környezetben, hasonló kérdésekkel, témákkal foglalkoznak, mint én.

Tapasztalat és tudásmegosztás - a menedzsmentben mindig van mit tanulni :)

Kapcsolatépítés, tudásbővítés, a szakmai közösség tagja szeretnék lenni.

Tapasztalatcsere és tudásmegosztás miatt, illetve fontos a hálózatosodás is!

Szeretem a tapasztalatokat megosztani a többi szakemberrel.

Hiszek az önkéntességben, annak erejében, pozitív hatásában.

Szeretnék a többi koorinátorral kapcsolatban lenni, illetve egymástól tanulni.

Szívesen cserélnék tapasztalatokat, hogy más szervezetek mit, hogyan csinálnak, milyen jó gyakorlatok váltak be.

Fontosnak tartom a szakmai közösségeket, szeretnék élni azzal a lehetőséggel, hogy más szakmabelieket is megismerjek.

Remek lehetőségnem tartom megismerni más önkétesekkel foglalkozó szervezeteket.

Szeretném megosztani tapasztalataimat, meghallgatni másokét, jógyakorlatokat adni, kapni, közösen fejlődni.

Nagyon szeretem a saját önkénteseinket, sokat beszélgetek velük, komoly nyereség intézményünk számára a munkájuk, és örülnék, ha az elmúlt évek tapasztalatiból más is meríthetne. Emellett érdekelne, másoknál hogy működnek az önkéntesek, milyen kihívásokkal küzdenek, milyen megoldásokat találtak ezekre stb.

Mert sok új ismeretet szerezhetek, tapasztalatot gyűjthetek és részese lehetek a közösségnek

Ajánlás miatt.

Közösségben tapasztalat- és tudásmegosztás miatt.

Mert folyamatosan szeretnénk fejlődni ebben a témában, hogy tudjuk motiválni és megtartani az önkénteseinket

Érdekelnek a különböző önkéntes szervezetek gyakorlati tapasztalatai, bizonyára sok hasznos információhoz lehetne jutni. Én is szívesen megosztanám az évek alatt felgyűlt tapasztalataimat.

Mert úgy gondolom, kölcsönösen sokat tanulhatunk egymástól

Úgy gondolom, hogy az önkéntesek szervezése rengeteg lehetőséget tartogat. Ahhoz, hogy ezek a lehetőségek a felszínre kerüljenek és jól legyenek hasznosítva, éltetve, kell egy komplex rálátás a munkára. Ehhez egy olyan agilis koordinátor kell, aki rendelkezik a tudással és a rátermettséggel. A Hálózat szerintem egy olyan összességet képvisel és tud adni, ami minden koordinátor (vagy leendő koordinátor) számára egyfajta biztonságot és biztos tudást nyújt. A tapasztalatok átadása sokszor többet ér, mint azt elsőre gondolnánk.

Mikor és milyen gyakran találkozzunk?

Az előzetes felmérés szerint a legtöbben a 2 havi találkozót javasolták online, illetve alkalmanként személyesen.

 Az első alakuló találkozót a közös leveleőző listán javasolt valamelyik időpont egyikén tervezzük megtartani. Legközelebb szeptember elején indulnánk újra a közös tapasztalat- tudásmegosztás útjára. 

Kívnánunk magunknak sok sikert és nagyon tartalmas együttléteket.
Bartal Anna Mária és az Önkéntes Szemle szerkesztősége!