A Coaching Mindenkié Egyesület

Egyesületünk működésének célja civil - nonprofit szervezetek támogatása, hogy stratégiai, folyamatirányítási és közösségépítő feladataikban eredményes fejlődést érjenek el, amihez szervezetfejlesztői szakmai segítséget ajánlunk fel. Programunk egyaránt fókuszál a vezető közösségépítő szerepének hangsúlyozására és a munkatársak, önkéntesek felkészítésére, a coaching szemléletű vezetői magatartásra. Éves szinten átlagosan 15 civil szervezet számára, közel 50 önkéntessel több mint 300 fejlesztési órát tudunk megvalósítani országosan, ezáltal hatványozva a saját értékteremtői munkájuk hatékonyságát.

Szervezetünket 2020 júniusában jegyezték be, az elmúlt 4 év alatt 25 civil szervezet számára, átlagosan 50 önkéntessel közel 1000 fejlesztési órát tudtunk megvalósítani. Ezek a számok nem csupán a statisztikát segítik, hanem rámutatnak a visszaadás mértékére és annak igényére is mind a szervezeti, mind pedig az önkéntesi oldalról. Megfogalmazott célunk, hogy olyan helyeken adjunk segítséget, ahol valóban nemes eszmék megvalósításából vennék el a piaci megbízási árunk díját.

A coachingról jelenleg

is él az az elképzelés, hogy luxus fejlesztési termék, melyet csak a top cégek top vezetői élvezhetnek. Egyesületünk névválasztásában szeretnénk a coaching típusú szemléletet szervezeti szinten minden munkavállaló (önkéntes) számára elérhetővé tenni. Valós segítséget, eszközöket, mintákat adunk át, melyek azonnal beilleszthetőek a szervezeti kultúrába és fentarthatóan megvalósíthatók.

Egyesületünk a civil szektorban tevékenykedő bármely szervezet pályázatát befogadta és támogatta azokat célkitűzésük magasabb hatékonyságú megvalósításában. Dolgoztunk együtt egészségmegőrző, preventív egyesületekkel, ahol a jellemzően halálos kimenetelű betegségek megelőzése a cél és folyamatos lakossági programjaikkal segítik az embereket. Foglalkoztunk fogyatékkal élőket segítő civil szervezetekkel is (bentlakásossal), amelyek a beteg embereket segítik, vagy környezetvédő nemzetközi szervezettel is. Az idei évben megerősödött a jogvédő, érdekvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatása és az ifjúsági szervezetek jelenléte a programunkban.

Tapasztalataink alapján a vezetői kinevezések csak szakmai tudást és képességet vizsgálnak  (az általunk megismert civil szervezeteknél), és a vezetők nem rendelkeznek azokkal a módszerekkel, melyekkel az információáramlást transzparenssé tudják tenni, a kommunikációs csatornákat ki tudják jelölni és működtetni, motiválni tudják munkavállalóikat vagy önkénteseiket, és kezelni tudják a szervezetben kialakuló konfliktusokat. Minden egyéni és csoportos folyamat segítette a munkájuk hatékonyságának növelést, ezáltal ők is magasabb színvonalon tudják nyújtani szolgáltatásaikat. Az egyesületünk a segítőknek segít, hogy fent tudják tartani lelkesedésüket és folyamatos működésüket.